Mükemmel bir Sakala Sahip Olmak İçin 5 Önemli Adım

06-04-2022 16:38
Mükemmel bir Sakala Sahip Olmak İçin 5 Önemli Adım

MÜKEMMEL BİR SAKALA SAHİP OLMAK 5 ÖNEMLİ ADIM

Sakallı olmak ve sakalınızı sağlıklı uzatmak önemli bir konudur. Sakalınızı uzattıktan sonra, sakalınızın sağlıklı ve idare edilebilir görünmesini sağlamak için uygun sakal bakımına ihtiyacınız vardır. Neyse ki, harika görünen bir sakalı korumak için atmanız gereken yalnızca 5 önemli adım var. Sakal bakımı ipuçlarımızı takip edin ve ömür boyu sağlıklı, harika görünen bir sakalınız olacak.

Sakalınızı Doğal Bir Şampuan ile Yıkamak

Sakalınızı haftada 2-3 kez erkek doğal şampuanı ile yıkadığınızdan emin olun. Bu, sakalınızın temiz kalmasını, harika kokmasını sağlar ve sakalınızda herhangi bir birikim (ter veya fazla yağ) birikmesini önler. Sakalınızın saçı, yüzünüzün üst kısmındaki tüyden farksızdır. Özel bir sakal yıkama maddesi satın almaya gerek yoktur. Erkekler için en iyi şampuan sülfat içermeyen ve doğal maddeler içeren şampuanlardır. Ağzınızı çevreleyen kısma gerçekten kimyasallar sürmek istemezsiniz değil mi?

Sakalınızı Nemli Tutmak

Sakalınızı yumuşak ve parlak tutmak için, sakalı şekillendirmek ve parlaklığını korumak için bir sakal yağı kullanmanız çok önemlidir. En iyi sakal yağı, doğal içeriklerin yanı sıra birinci sınıf uçucu yağlar ve özler içerendir. Sakal yağı ayrıca sakalınızın altındaki cildi nemlendirir, kaşıntıyı, pul pul dökülmeyi önler. Unutmayın, sakalınız sadece altındaki deri kadar sağlıklı olacaktır. Sakal yağı nasıl kullanılır:

Birkaç damla ellerinize dökün. Sakal yağını cilde temas noktasında (kuru veya nemli olabilir) sakalınızın dibine masaj yapın. Sakalınızın tüy uçlarına ulaşana kadar ellerinizi sakalınızın arasından geçirin, yağı sakalınızın ve alttaki cildinizin üzerine eşit şekilde dağıttığınızdan emin olun. Sakal yağını daha kuru havalarda günde bir, daha nemli havalarda haftada 2-3 kez uygulayın.

Sakalınızı Düzeltmek

Düzeltme, sakalınızın bakımlı ve sağlıklı görünmesini sağlamak için temel sakal bakımıdır. Sakalınızı düzelticiler yerine makas kullanarak düzeltin. Düzelticiler, daha kolay bölünmüş uçlar oluşturabilir ve makas, sakalınızın şeklini daha ince ayarlamanıza olanak tanır.

Birkaç haftada bir, bir makasla aynaya bakmanızı ve düzensiz bölgeleri ve ayrık veya gevşek uçları kesmenizi öneririz. Önemli olan yüzünüzün doğal hatlarını takip ettiğinizden emin olmaktır. Tüm tüyleri aynı uzunlukta tutarken yuvarlak bir şekli koruduğunuzdan emin olun. Hangi kılların şekilsiz olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini doğru bir şekilde görmek için, düzeltme sırasında sakalınızı küçük bir tarakla fırçalamanızı öneririz.

Boyun Çizginizi Kırpmak

Bir sakal düzeltici kullanabileceğiniz ve kullanmanız gereken tek durum, boyun çizginizin etrafındadır. Bunu iki haftada bir kesmenizi de öneririz. Bunu yapmak için iki parmağınızı alıp Adem elmasının üzerine koyun. Üst parmak, sakalınızı kırpmanız gereken yerdir. Doğal çene hattınızı takip ETMEYİN. Bunu yaparsanız, boyun çizginizin zayıf ve sakalınızın garip görünmesine neden olur.

Sağlıklı olmak

Sakalınız, saçınız ve cildiniz iç sağlığınızın doğrudan yansımalarıdır. Kalın ve sağlıklı bir sakal istiyorsanız, egzersiz yapmanız, iyi beslenmeniz, iyi uyumanız ve alkolü sınırlamanız gerekir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.