Kilonuz Kontrol Altında Olsun

06-04-2022 16:31
Kilonuz Kontrol Altında Olsun

KİLONUZ KONTROL ALTINDA OLSUN

 

Basküller, kilo vermeyi hedefleyenler için harika bir araçtır. Kilolarını her gün görmek, diyet ve egzersiz programlarının yolunda gitmesini sağlamanın bir yoludur.

 

Bir kilo verme programına yeni başlıyorsanız, gördüğünüz sayı yanıltıcı olabilir ve bu durumda bile ilerleme kaydetmediğinizi hissetmenize neden olabilir. Örneğin, egzersize başladığınızda, kaydettiğiniz ilerleme vücudunuzun içinde olur. Kalbiniz kanı daha verimli bir şekilde pompalamayı öğrenir, vücudunuz bu yeni talebe yanıt olarak daha fazla mitokondri oluşturur ve kaslarınız egzersiz programınıza uyum sağlamak için güçlenir. Bunlar, özellikle ilk haftalarda baskülün ekranında görünmeyecek şeylerdir.

 

Geciken Sonuçlar

Baskül üzerinde ağırlık değişimlerinin gösterilmesi ne kadar sürer? Ekranda önemli değişiklikleri görmeden önce çoğumuz birkaç hafta diyet ve egzersize ihtiyaç duyarız ve o zaman bile günlük ağırlık dalgalanmalarına göre farklı ölçümler alabiliriz.

 

Baskülü Daha Az Sıklıkta Kullanabilir miyim?

Baskülde gördükleriniz sizi cesaretlendirmiyorsa, vücudunuzun yaptığınız şeye uyum sağlaması için günlük veya haftalık yerine ayda bir tartılmayı düşünün.

 

Zihinsel olarak sizin için bir değişiklik olup olmadığını görmek için bir süreliğine süreci not edin. Bu cesareti kırdığınızda daha motive olduğunuzu fark edebilirsiniz.

 

Peki, Odağımı Değiştirebilir miyim?

 

Diğer bir seçenek de, odak noktanızı kilo vermenin en küçük ayrıntılarından uzaklaştırmak ve gerçekten yapmanız gerekenlere odaklanmaktır, örneğin:

 

1-Antrenmanlarınıza odaklanmak. Ne kadar kilo vereceğinize değil, her hafta kaç egzersiz yapacağınıza göre hedefler belirleyin. Artık düzenli olarak izleyebileceğiniz somut bir şeyiniz var. Tamamlanan antrenmanlarınızın bir takvimini görmek size gördüğünüz kilonun sağlayamayacağı bir başarı hissi verecektir.

 

2-Vücudunuzu tanımak. Sürekli egzersiz yapana kadar kilo veremezsiniz ve dayanıklılık ve güç kazanana kadar bunu yapamazsınız.

 

3-Denemek. Vücudunuzu şartlandırmak ve neler yapabileceğinizi bulmak için ilk birkaç haftayı ayırın.

 

4-Nasıl egzersiz yapılacağını öğrenmek. Yeni başlayan biriyseniz, üstesinden gelmeniz biraz zaman alabilecek bir öğrenme eğrisi vardır. Kendinize kilo vermek için çok fazla baskı uygulamadan önce iyi form, sağlam teknik ve etkili eğitim yöntemlerini öğrenmek için kendinize yer açın.

 

Sonuç Doğru mu?

 

Baskül size kilonuzu söyleyebilse de bilmeniz gereken daha önemli bir şey var: vücuttaki kompozisyon yani yağ-kas dengesi. Çoğumuz ne kadar kilo kaybettiğimize odaklanırken, daha da önemlisi ne kadar yağ kaybettiğimize odaklanmaz.

 

Kilo vermek mutlu edebilir ama ya yağ değil de kas kaybettiğinizi öğrenirseniz? Kas kaybetmek metabolizmayı düşürür ve sonunda hareketlilik ve güç kaybına neden olur.

Sonuca baktığınızda ve hiçbir değişiklik olmadığını gördüğünüzde yaşayabileceğiniz bir şeydir.

 

Birçok şey gibi, kilo vermek hiçbirimiz için kolay bir yolculuk değil, ama umuyoruz ki yolcuğunuz keyifli ve sağlıklı geçer.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.