Çocuklar İçin Sağlıklı Ve Kolay 3 Smoothie Tarifi

06-04-2022 16:33
Çocuklar İçin Sağlıklı Ve Kolay 3 Smoothie Tarifi

ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI VE KOLAY 3 SMOOTHIE TARİFİ

 

Çocuklar için smoothieler, sağlıklı bir beslenmenin inanılmaz derecede kolay ve basit bir yoludur. Çocuğunuza, genel sağlığını ve büyümesini destekleyen temel vitamin ve mineraller içeren şeyler sunmanın, içerik olarak zengin yiyeceklerin tüketimini doğal olarak artırmanın çocuk dostu bir yoludur.

 

Smoothieler sayesinde yemeyi sevmediği, yerken zorlandığı sebze ve meyveleri, içerken keyif alacağı lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Özellikle zamanınız kısıtlı olduğunda besleyici ve dengeli bir atıştırmalık sunmuş olacaksınız.

 

Smoothielerin en iyi yanı, erişebileceğiniz bir blenderin olduğu her yerde her zaman yapabilmenizdir. Malzemelerinizi karıştırın ve kahvaltı, öğle veya akşam yemeği dahil herhangi bir öğünde servis edin. Hareket halindeyken de en sevdiğiniz termoslara doldurmak için harikadır.

 

Aşağıdaki smoothie tariflerine göz atın!

 

1.       Portakallı Kremalı Smoothie

 

Bu smoothiedeki portakallar, çocuğunuzun bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendirmeye yardımcı olabilecek C vitamini bakımından yüksektir. Hafta boyunca yenmeyen aşırı olgun muzlarınız mı var? Bu sağlıklı kahvaltılık smoothieyi yapmaya hazır olduğunuzda kullanmak için onları soyun ve dondurucunuzda saklayın.

 

1 muz

2 portakal

1/2 su bardağı süt

1 çay kaşığı gerçek vanilya özü (isteğe bağlı)

4-6 buz küpü

 

Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar blenderla karıştırın ve servis yapın!

 

2.       Harika Yeşil Smoothie

 

Bazen lahana ve ıspanak gibi yeşil sebzeleri çocuklar yemek istemez. Bu besleyici yeşillikleri bir smoothie ile birleştirmek, çocuklarınızın sebzeleri tüketmesini kolaylaştırır.

 

1 büyük olgun muz

1/2 avokado, çekirdeksiz

3/4 su bardağı süt

1/2 su bardağı taze ıspanak

1/2 su bardağı taze lahana

1 yemek kaşığı Chia Tohumu veya Öğütülmüş Keten Tohumu

 

Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar blenderla karıştırın ve servis yapın!

 

 

3.       Yaban Mersinli Smoothie

 

Yaban mersini ve yoğurt ile hazırlanan bir smoothie, antioksidan, amino asitler ve yağ asitleri bakımından oldukça zengindir ve vücut için iyi bir enerji deposudur.

 

6 adet yaban mersini

1/2 su bardağı yoğurt)

1 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı chia tohumu

 

Yaban mersinlerini yıkayın ve blenderda yoğurt ve bir kaşık bal ile karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra chia tohumlarını ilave edin ve servis edin. Afiyet olsun..

 

Smoothie Yapmak İçin Yararlı İpuçları

 

Smoothie yapımını daha da basitleştirmeye yardımcı olacak bazı kolay ipuçları:

 

                    Dondurulmuş muzlar gibi smoothielerde kolayca kullanmak için dondurulmuş meyveleri elinizin altında tutun

 

                    Smoothie'nizi karıştırmayı kolaylaştırmak için önce süt gibi sıvıları blenderinize ekleyin.

 

                    Smoothie'nizdeki proteini artırmak ister misiniz? Bir seçenek olarak, protein içeriğini artırmak için badem yağı gibi en sevdiğiniz fındık ezmesinden bir veya iki çorba kaşığı kolayca ekleyebilirsiniz. Bu smoothie tariflerinden herhangi birine en sevdiğiniz protein tozundan bir kaşık da ekleyebilirsiniz.

 

                    Hızlı bir kahvaltıya mı ihtiyacınız var? Smoothielerinizi bir gece önce hazırlayın ve sabahları hazır bir kahvaltı için buzdolabınızdaki kavanozlarda saklayın.

 

                    Nefis bir smoothie kasesi için temel olarak smoothie kullanın. Smoothienizi bir kaseye dökün ve granola, fındık gibi en sevdiğiniz malzemeleri ekleyin.

 

Mutfaktaki Çocuklar Nasıl Yardımcı Olabilirler?

 

Çocuklarınızın mutfakta size yardım etmesine izin vermenin faydaları çok fazladır. Çocuklarınız siz yemek hazırlarken size eşlik ettiğinde, şunları yapma fırsatına sahip olurlar:

 

Yeni yiyecekleri denemeye istekli olurlar.

 

Yemek yeme ve hazırlama konusunda güvenleri artar.

 

Mutfakta birlikte bir şeyler yaparken sizinle bağ kurarlar.

 

Yemek pişirme ile gelen ince motor becerileri gelişir.

 

En önemlisi, eğleninirler! Smoothie hazırlamanın çocuklarımızla bağlantı kurmanın eğlenceli bir yolu olduğunu unutmayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.