Kıyma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilir?

06-04-2022 17:02
Kıyma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilir?

KIYMA MAKİNESİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Kıyma makinesi alırken nelere dikkat edilir?

Türk mutfağında birçok eşsiz lezzet var ancak en çok öne çıkan nedir dersek, etli yemekler bir adım önde. Etli yemekler oldukça büyük bir dünya, kuşbaşı başta olmak üzere, etlerin farklı formlarda, onlarca farklı yemekte kullanıldığı geniş bir mutfağımız var. Kıyma ise, sulu yemeklerin yanı sıra birçok yemekte yer alan, hem tadıyla hem de pratik kullanımıyla tercih edilen bir et türü. Özellikle Kurban Bayramı’nın yaklaştığı günlerde, etinizi kıyma yaptırmak istiyorsanız kasaplarda ya da marketlerde uzun sıralar beklemeniz gerekebilir. Mutfağında pratik bir kullanım arayanlar artık, kıyma makinesi ile kendi kıymasını kendi yapıyor.

 

Kıyma makinesi almanın birçok avantajı var. Bunlar arasında, kıymanızın yağ oranını belirlemeniz, hijyenik bir ortamda, gözünüzün önünde hazırlıyor olmanız önemli. Ancak en önemlisi, sağlıklı ve kaliteli et ürünü tükettiğinizi bilmek… Aileniz ve sevdikleriniz için, hazırladığınız yemeklerde kıymanızın lezzetli olduğu kadar, hijyenik olmasını da istiyorsanız evinizde, kıyma makineniz ile kendi kıymanızı hazırlayabilirsiniz. Peki kıyma makinesi seçilirken nelere dikkat edilir? İşte kıyma makinesi satın almayı düşünenlere öneriler.

Performans odaklı seçim yapın

Kıyma makineleri, yoğun kıvamlı bir madde olan eti, istediğiniz ideal kıyma formuna getirirken ciddi bir güç harcıyor. Ev tipi kıyma makinelerinde, yüksek devir hızlı motora sahip kıyma makineleri tercih etmeniz önemlidir. Güçlü motora sahip kıyma makineleri, eti istediğiniz kıvama getirebilir.

Kompakt tasarımla yer kaplamayan bir konsept

Ev tipi kıyma makinelerinde, bir yandan ihtiyacımız olan tüm et kıyma çekme işlemlerini yaptırmak, bir yandan da evimizde yer kaplamayan makine istiyoruz. Tercih edeceğiniz kıyma makinesinin, mutfağınızda çok yer kaplamasını istemiyorsanız kompakt tasarımlı, fazla yer kaplamayan kıyma makineleri tercih etmelisiniz.

Kesme plakaları istediğiniz özelliklere sahip mi?

Kıyma makinesi alırken dikkat edilecek konular arasında, makinenin kesme plakalarının özellikleri de yer alıyor. İnce, orta ve kalın düzeydeki kesme plakaları, istediğiniz kıyma kıvamına ulaşmanızı sağlayacak. Goldmaster kıyma makineleri içinde yer alan modellerde, 70mm çapındaki geniş kesme plakaları, ihtiyacınıza göre kullanabileceğiniz ince, orta ve kalın kıyma çekme işlemini yapabilir.

Goldmaster kıyma makineleri ile tanışın

Mutfak gereçlerinde profesyonel standartlarda ürünler sunan Goldmaster, kıyma makinelerinde de gelişmiş özelliklere sahip, kaliteli modellerle karşınızda. Yüksek motor gücü ile performans odaklı kıyma makineleri kısa süre içinde ihtiyacınız olan işlemi tamamlama kapasitesine sahip. Bakır motora sahip modeller uzun yıllar boyu sorunsuz kullanım vaat ederken, farklı kalınlıktaki başlıklar ile istediğiniz büyüklükte kıyma çekebilirsiniz. Paslanmaz başlıklar içeren modeller, içli köfte ya da sosis, sucuk gibi özel lezzetleri ortaya çıkarmanızı sağlayacak. 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.