Elektrikli Süpürge Satın Almak: Toz Torbalı mı, Toz Torbasız mı Almalıyım?

06-04-2022 17:04
Elektrikli Süpürge Satın Almak: Toz Torbalı mı, Toz Torbasız mı Almalıyım?

ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE SATIN ALMAK: TOZ TORBALI MI, TOZ TORBASIZ MI ALMALIYIM?

Elektrikli süpürge satın almak: Toz torbalı mı, toz torbasız mı almalıyım?

Ev temizliği dendiğinde akla ilk gelen elektrikli ev aleti olan elektrikli süpürgeler, en önemli yardımcılarımızdan. Bize hem ciddi bir zaman hem de emek tasarrufu sunan elektrikli süpürgelerde, artık birçok farklı çeşit ve konsept var. Elektrikli süpürge satın alırken ürün seçeneklerinde karşınıza, toz torbalı ve toz torbasız elektrikli süpürgeler çıkacak. Kullanım amacı aynı olsa da, önemli bir fonksiyonu farklı olan bu ürünlerden hangisini seçmelisiniz? Temel olarak toz torbalı elektrikli süpürge ile toz torbasız elektrikli süpürgeler, yalnızca toz hazneleri bakımından ayrışıyor. Detaylarına gelerek, hangisi size göre bakalım…

Toz torbalı elektrikli süpürgeler

Toz torbalı elektrikli süpürge modelleri, uzun yıllardır üretilen ve tercih edilen ürünler. Temizlik esnasında çekilen tüm tozları bir torbada biriktiren toz torbalı elektrikli süpürgeler, torbanın dolması durumunda yedek torba ya da temizleme işlemi gerektirmektedir.

Toz torbasız elektrikli süpürgeler

Toz torbasız modeller, torbalı elektrikli süpürgelere göre, sonradan üretilmiş ürünlerdir. Torbasız elektrikli süpürgeler, kendi içinde bir haznede çekilen tozu hapseder. Bu durumda, yedek torba ya da torba temizliği gibi ihtiyaçlarınız olmaz, ancak biriken tozları çöpe dökmeniz gerekir. Bu durumda da toz torbasız elektrikli süpürge seçimlerinizde geniş bir hazne olmasına özen göstermeniz önemli.

Hangi elektrikli süpürgeyi seçmeliyim?

Elektrikli süpürge tercihinizde, toz torbalı ya da toz torbasız modeller, kullanım açısından çok ciddi bir fark sunmamakla birlikte, istediğiniz kullanım tarzına göre satın alabileceğiniz modeller. Elektrikli süpürge satın alırken dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekilde:

      Süpürgenin motor gücü yüksek olsa bile, yüksek ses içermeyen, sessiz bir çalışma sunan elektrikli süpürgeleri tercih etmelisiniz.

      HEPA filtre gibi gelişmiş hijyen özellikleri sunan modelleri kullanmalısınız. Bu modeller, çekilen tozların hava ile tekrar temas etmesini önler.

      Motor gücü yüksek elektrikli süpürgeler, emiş gücü bakımından daha güçlüdür ve tüm tozları çekebilir.

      Elektrikli süpürgelerin ergonomik olması, ev içinde rahat bir kullanım sunması önemlidir. Bunun yanı sıra, farklı odalarda temizlik yaparken size alan yaratması açısından, uzun kablolu modeller olmalıdır.

Toz torbalı ve toz torbasız elektrikli süpürge modellerinde, yüksek performansa karşın sessiz çalışma sunan, HEPA filtre seçenekleriyle en ince toz tanelerini bile hapseden gelişmiş Goldmaster elektrikli süpürge modellerine bakmadan, elektrikli süpürge alışverişinizi tamamlamayın. Tasarruf odaklı modeller sunan, geniş hazneli seçenekleri ile Goldmaster, elektrikli süpürgede aradığınız kalitenin çok ötesinde elektrikli süpürgeler sunuyor. 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.